Waveshare 4.2" 400x300 ePaper raw displej RBW

Kód: D141051RR
459,80 Kč 380 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné

ePaper displej bez převodníku s 400x300 černými, červenými a bílými pixely mezi jehož přednosti patří dobrá čitelnost a nízká spotřeba energie.

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
od 2000 Kč
Vrácení zboží
30 dní na vrácení
pro registrované
30 dní na vrácení
30 dní na vrácení
Pro registrované zákazníky
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Pro objednávky od 2.000 Kč
Prodejem to nekončí
Prodejem to nekončí
Reklamace řešíme do 5 dnů
Rychlá expedice
Rychlá expedice
Do 24 hodin

Detailní popis produktu

E-Ink (nebo E-Paper) je to tzv. elektroforetický displej, tj. displej obsahující bílé částice v mikro kapslích rozptýlených v tenké vrstvě tmavého viskózního roztoku. Přivedením krátkého impulsu se tyto bílé částice pohnou, případně natočí směrem k přední straně displeje, což způsobí, že se daný pixel jeví jako bílý. Přivedením impulsu opačné polarity se daný pixel jeví jako černý. Vysoká viskozita roztoku způsobuje, že mikročástice zůstávají ve své poloze bez změny prakticky natrvalo.

Na rozdíl od běžných displejů ePaper nesvítí, ale světlo odráží, stejně jako obyčejný papír. Je to ideální displej pro baterií napájené zařízení, protože potřebuje elektrickou energii pouze ke změně zobrazovaného obsahu.

Specifikace:

  • Napětí: 3,3V
  • Rozhraní: 3 nebo 4 pinový SPI
  • Rozlišení: 400x300
  • Barvy displeje: černá, červená a bílá

Součástí dodávky:

  • 1ks  Waveshare 4.2" 400x300 ePaper raw displej RBW

Poznámka:

  • Tento výrobek není samostatně funkčním celkem a může vyžadovat odbornou montáž.
  • Fotografie výrobků jsou pouze ilustracemi na ukázku a někdy se mohou lišit od skutečného vzhledu předmětu. Avšak toto nemění jejích základní vlastnosti.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ukončeno
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.23 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Nevyplňujte toto pole:
F Avatar autora Funkčnost displeje 13.12.2022 22:43
Má někdo zkušenosti s tímto displejem? Nedaří se mi zprovoznit ho s modulem https://www.laskakit.cz/laskakit-espink-esp32-e-paper-pcb-antenna/ resp. text zobrazuje inverzně (bíle na jakémsi ani černém ani červeném pozadí) a navíc s mizerným kontrastem. Může se jednat o vadu displeje?? Používám testovací program z GITu výše uvedené desky a zatím tedy moc nadšený nejsem spíš naopak :-/
Odpovědět
F Avatar autora E-ink R/B/W 4.2 + LaskaKit ESPink ESP32 e-Paper 22.12.2022 20:27
No takže si odpovím opět sám (doufám, že tyto informace někomu pomůžou a ušetří čas). Zaměřím se na příklad "GxEPD2_Just_Sleep" z GITu desky LaskaKit ESPink ESP32 e-Paper. Pro zprovoznění tohoto 3 barevného e-ink s uvedenou deskou je třeba v souboru GxEPD2_display_selection.h zakomentovat řádek typem displeje GDEW0583T7 (GxEPD2_BW) a naopak zrušit komentář u typu GDEW042Z15 (GxEPD2_3C) a nebo rovnou celý řádek s uvedeným typem displeje zkopírovat a vložit do souboru GxEPD2_Just_Sleep.ino, hned za vložené knihovny (#include) - v tomto případě je možné zrušit (stačí zakomentovat) vložení knihovny GxEPD2_display_selection.h, která obsahuje definice všech displejů. Rovněž je možné zrušit i vložení souboru bitmaps/Bitmaps1304x984.h, který pro daný skript vůbec není třeba, navíc tento není určen pro daný typ displeje (ani jeho náhrada správným souborem bitmaps/Bitmaps3c400x300.h se na funkci nijak neprojeví). Jinak moje zkušenosti s tímto displejem ve spojení s uvedeným modulem ESP32, jsou (po úvodních potížích) vesměs pozitivní - displej je krásně kontrastní a hlavně funguje :-) Jen ještě další informace (možná by je stálo uvést do popisu) - dodávaný typ (alespoň ten můj) není Waveshare, ale Goodisplay, jak ostatně vyplývá i z výše uvedeného typu, ale i třeba z označení E042A43-A0 - po zadání tohoto řetězce do vyhledávače vám to tedy rozhodně nevrátí Waveshare. Každopádně popisovaná "záměna" nemá vliv na funkci. A ještě další upozornění (opět by možná nebylo od věci uvést do popisu) - 3 barevné displeje nepodporují funkci částečného obnovení (partial updates) - to podporují pouze B/W displeje, tzn. při jakékoliv změně obsahu se překresluje celý displej (cca 2sec), což může působit rušivě i když výsledný obrázek je perfektní. A ještě poslední informace, pro pokusničení používám Arduino IDE a jako typ desky jsem pro uvedený modul jsem z repozitáře zvolil (resp. mi bez problémů funguje) "uPesy ESP32 Wroom DevKit" - asi by nebylo od věci, kdyby LaskaKit vytvořil vlastní repozitář s vlastními moduly a nebo alespoň někam do popisu doplnil, kterou desku v manažeru desek zvolit pro daný modul. Usnadnilo by to život zejména začátečníkům, kteří si s těmito moduly teprve začínají hrát :-)