RobotDyn BluePill ARM STM32 STM32F103C8T6 Arduino bootloader

Kód: D100021A
98 Kč 81 Kč bez DPH
Vyřazeno

RobotDyn BluePill ARM STM32 STM32F103C8T6 Arduino bootloader

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
od 2000 Kč
Vrácení zboží
30 dní na vrácení
pro registrované
30 dní na vrácení
30 dní na vrácení
Pro registrované zákazníky
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Pro objednávky od 2.000 Kč
Prodejem to nekončí
Prodejem to nekončí
Reklamace řešíme do 5 dnů
Rychlá expedice
Rychlá expedice
Do 24 hodin

Detailní popis produktu

RobotDyn BluePill ARM STM32 STM32F103C8T6 Vývojová deska s Arduino bootloader

BluePill a RedPill jsou přezdívky pro nejlevnější kit s ARMovými procesory STM32.

Vyvojová deska založená na procesoru STM32F103C8T6 z řady Cortex-M3 od firmy STMicroelectronics. 

PINOUT==0G-00005692==STM32F103C8T6-STM32MiniSystem.jpg

Technické parametry použitého procesoru:

  • ARM Cortex-M3, 72 MHz max
  • Napájecí napětí 2.0 – 3.6V
  • 64 kB FLASH
  • 20 kB SRAM
  • PLL Low-power módy
  • 2 x 12bit ADC (0 – 3.6V, 16 kanálů)
  • DMA (7 kanálů, lze použít pro časovače, ADC, SPI, I2C a USART)
  • 7 časovačů 2x I2C, 3x USART, 2x SPI, CAN, USB 2.0 Full speed
  • CRC unit


Wiring s Processing IDE (reference)Programovací jazyk

  • Multiplatformní vývojové prostředí (Win/Linux/Mac/...)

Součástí dodávky:

  • 1x RobotDyn BluePill ARM STM32 STM32F103C8T6 Arduino bootloader
  • 1x Pinové pásy

Zdroje:

RobotDyn: Schéma Pinout  Rozměry 

Jak na to Arduino IDE 

BigBuckBunny video na 2.4'' TFT

Poznámka:

  • Piny nejsou zapájené v desce, jsou ale součástí balení.
  • Tento výrobek není samostatně funkčním celkem a může vyžadovat odbornou montáž.
  • Fotografie výrobků jsou pouze ilustracemi na ukázku a někdy se mohou lišit od skutečného vzhledu předmětu. Avšak toto nemění jejích základní vlastnosti.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ukončeno
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.006 kg
5
3x
4
0x
3
1x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MK Avatar autora | 16.11.2020
Koupil jsem si tuto desku s drobnou obavou, jestli se mi podaří rozchodit a podařilo se. Píši zde postup, pokud by měl někdo zájem, jak to rozchodit (hodně informací je tu převzatých z odkazu na github, ale raději jsem to sem napsal i pro méně anglicky zdatné). Spustit Arduino IDE a v menu "Nástroje" jít do "Vývojová deska: >" a vybrat "Manažér desek". Do vyhledávače napsat "sam m3" (bez uvozovek) - mělo by to najít jediný výskyt. Toto nainstalovat. Vypnout Arduino IDE. Následně jít na stránky v odkazu "Zdroje / Jak na to" (github) a stáhnout STM32 soubory z třetího bodu. Stáhne se "Arduino_STM32-master.zip". Tento rozbalit a obsah uložit do složky "Arduino_STM32" (tedy odstranit to "-master" na konci). Jít do složky "Dokumenty\Arduino" a tam vytvořit složku "hardware" (pokud tam již není) a do ní přesunout "Arduino_STM32" Spojit modul s PC. Ve správci zařízení se identifikuje jako "Maple". Pravděpodobně nebude zařízení nainstalované korektně. Aktualizovat ovladač výběrem konkrétního ovladače - vybrat cestu do "Arduino_STM32" a tam do "drivers". Již se nainstaluje jako "libsusb-win32 devices" - "Maple DFU". Následně spustit "cmd" jako administrátor, vstoupit do cesty "Dokumenty\Arduino\hardware\Arduino_STM32\drivers\win" a spustit "install_drivers.bat". Spustit Arduino IDE. Jit do "Nástroje" a zde vybrat vývojovou desku "STM32F1 Boards" a zde vybrat "Generic STM32F103C series". Dále v "Nástroje" vybrat "Varianta: STM32F103C8 (20k RAM, 64k Flash)" a "Upload method: STM32duino bootloader". V tento okamžik v menu "Nástroje/Port" by nemělo být žádný COM port navíc (i ve správci zaření PC je stále jen ten "Maple DFU"). To však ničemu nevadí. Klidně tam může být COM z posledního použití. Když se aplikace pokusí nahrát, mělo by v okně zpráv zobrazit informace o "maple_loader", "DRU device [1EAF:0003] a pak další hlášení s tímto indentifikátorem. Důležité je, že tam jde i vidět "Starting download [### ... ##] finished!". Pokud je úplně poslední hlášení "error resetting after download: usb_reset:" není to nic důležitého. Pak je ve správci zařízení PC vidět v "COM a LPT" "Maple Serial (COMxx)" a tento COM je pak i viditelný v "Nástroje / Port" v Artuino IDE - funkční pro sériový monitor. Pozn. 1: překvapilo mě, že po nahrání moje aplikace běží, ale po restartu / odpojení připojení napájení se zase spustil Loader (blikala modrá LED). Jestli má běžet aplikace nebo loader je dáno propojkami, které patří mezi CPU a resetovací tlačítko. U trojice blíže k tlačítku má být propojka asi stále mezi prostředním a "0" pinem. U trojice blíže k CPU - pokud je propojka mezi prostředním a "0" - po restartu se má spustit aplikace; pokud je mezi prostředním a "1" (nebo není nic osazeno), vynutí se spuštění loaderu. Pozn. 2: provedl jsem rychlé porovnání tohoto STM a Nano klonu a čekal jsem trochu větší rozdíl, ale u čistě matematických operací to vypadá, že nárůst není mnohdy ani 3x.
5
MJ Avatar autora | 16.5.2020
@Richard Dobrý den, Arduino bootloader - v praxi, pokud máte desku s Arduino bootloaderem, tak můžete programovat přímo z Arduino IDE. Pokud byste někdy narazil na desku, která nemá bootloader, je potřeba využít externího programátoru. Co se týče komunikace s IDE, pro tento mikrokontroller je potřeba si stáhnout další balíčky. https://github.com/rogerclarkmelbourne/Arduino_STM32/wiki/Installation tady je popsán přesný návod včetně odkazů ke stažení.
3
R Avatar autora | 14.5.2020
Hardware vypada slibne az skvele, ale dokumentace mizerna. Jaky "Arduino bootloader"? DFU, HID, Maple 2.0? Abych vubec nasel ktery z tech jumpru je Boot0 musel jsem se prohrabat k jednomu specifickemu schematu na strankach RobotDyn. Takze zatim sice diody sviti, ale komunikace s Arduino IDE zadna. Snad to nekdy zacne fungovat.
5
LS Avatar autora | 22.3.2020
Perfektní, na tak malý kontroler to je dobrá volba a pokud někdo potřebuje výkonnější náhradu za ATMega328P, tak tohle je naprosto ideální volba za tu cenu. Běžně asi nemá smysl pak koupit kontrolér za kilo, když tohle stojí taky kilo a s tímhle kouskem se dají dělat lepší kouzla :-) Modul se vejde do patice DIL-40 nebo DIP-40, je v tom spousta možností nastavení a šlape nádherně. Rozjel jsem tam RTOS a ani se moc nezapotí, všechno v pohodě. Potřeboval jsem trochu hledat na netu zdroje informací - je jich dostatek. Za mě - palec nahoru! :-)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: